В края на август Украйна проведе серия от успешни операции в

...
В края на август Украйна проведе серия от успешни операции в
Коментари Харесай

Форбс: За две седмици Украйна унищожила руска техника за $ 1,2 млрд

В края на август Украйна проведе серия от сполучливи интервенции в тила на руснаците. Конкретно, били са атакувани три съветски авиобази и две места с дислоцирани системи за Противовъздушна отбрана и радарни станции.

За две седмици Русия е изгубила два мобмардировача Ту-22М3, четири транспортни самолта Ил-76, една пускова установка С-400 " Триумф " и радарната система " Предел-Э ", написа " Форбс ".

.

Според изданието, за цената на един стратегически бомбардировач Ту-22М3 може да се съди по интернационалните контракти на Русия. В началото на новия век Кремъл е сключвал покупко-продажби за доставката му с Индия и Китай. Така цената на един Ту-22М3 е $294 млн. Това са и едни о тнай-скъпите самолети на РФ.

Цената на един Ил-76, от които са били унищожени 4 броя, е $86 млн.

Също по този начин една ракетна установка С-400, съгласно прословутия контракт с Турция, е около $69 млн.

А най-новата съветска радиолокационна станция за хоризонтално наблюдаване " Предел-Э " се пресмята на $200 млн.

Освен упоменатите, напослдък ВСУ са обезвредили и два комплекса за видеонаблюдение " Муром-П ", които украинците назовават " очите на Мордор ".
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР